A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Cocculine

Utazási rosszullét? Émelygés, hányás, szédülés, fejfájás autóban, repülőn?

COCCULINE tabletta

Természetes hatóanyagokat tartalmazó komplex homeopátiás gyógyszer az utazási betegség tüneteinek megelőzésére, kezelésére.

Milyen tünetekkel jár az utazási betegség?

Az utazási betegség gyakori tünete a szédülés, hányinger, remegés, sápadtság, hideg verejtékezés, ájulásérzés, fejfájás, nyálzás.

Letölthető betegtájékoztató

Hogyan hat a COCCULINE?

A COCCULINE tabletta tartalmazza a fenti tünetek kezelésére alkalmazott gyakori homeopátiás alapanyagokat:

  • Cocculus indicus: a szédüléses, hányingerrel járó fejfájásos tünetegyüttes enyhítésére szolgál.
  • Nux vomica: görcsökkel, hányingerrel járó ideges tünetek kezelésére.
  • Tabacum: sápadtság, nyálfolyás, hideg veríték, hányinger, hányás, palpitáció, szédülés, ájulásérzet enyhítésére.
  • Petroleum rectificatum: tengeri betegség tüneteinek (hányinger) csökkentésére.

Mikor kell elkezdeni a COCCULINE szedését?

A Cocculine akkor a leghatásosabb, ha szedését az utazás előtt egy nappal elkezdjük, és a tablettát az út alatt is szedjük.

Természetes alapanyagokból, szigorú gyógyszerkönyvi előírások szerint készült, törzskönyvezett, komplex homeopátiás gyógyszer.

Az utazási betegség, tengeri betegség megelőzésére és kezelésére egyaránt adható.

Alkalmazásánál eddig nem tapasztaltak mellékhatásokat. A COCCULINE más gyógyszerekkel együtt is szedhető. Nincs gyógyszerkölcsönhatás, több gyógyszert szedő krónikus betegek is alkalmazhatják. A COCCULINE-nak nincsen a járművezetést befolyásoló mellékhatása!

Gyermekeknek és időseknek is adható. Csecsemőknek a félrenyelés veszélye miatt kevés vízben oldva lehet a COCCULINE-t beadni.

Klinikai vizsgálatok

Tanulmány: Cocculine, referencia gyógyszer és placebo hatásának összehasonlítása tengeri betegség esetén

Comparaison de Cocculine au placebo et à un produit de référence dans le traitement de la naupathie
(E. Hariveau et al., Homéopathie française, 1992, tome 81, N°2)

  • A francia tengerészetnél 150 emberen vizsgálták a Cocculine® hatását az utazási betegség megelőzésében, ill. tüneteinek csökkentésében, természetesen a tengeri utazás során. Megelőzésre napi 3 alkalommal 2 tablettát szedtek, míg az utazás során 3 óránként véletlenszerűen placebo-t vagy dimenhydrinate-t vagy Cocculine®-t. Ezúttal a Cocculine® összehasonlítása nemcsak placebo-val szemben, hanem dimenhydrinate-tal szemben is megtörtént.
  • A Cocculine® szignifikánsan csökkenti az izzadást, szignifikánsan csökkenti a szédülést, és szignifikánsan csökkenti a hányingert.
  • Szignifikánsan jobban csökkentette az utazási betegség tüneteit, mint a placebo (hányinger, izzadás, szédülés). Szignifikánsan hatékonyabb volt a szédülés csökkentésében, és a hányinger csökkentésében, mint a dimenhydrinate. Szignifikánsan kevésbé okozott mellékhatásokat, mint a dimenhydrinate.
  • A Cocculine® jól tolerálhatónak bizonyult a vizsgálat során, mind az aluszékonyságot, mind a látási zavarokat illetően kedvezőbb volt, mint a referencia dimenhydrinate.
Tanulmány: Kemoterápia alatti émelygés/hányás megelőzése

Prevention of nausea/vomiting in chemotherapy
(Genre, Tarpin, Braud, Camerlo, Protière, Eising, Viens: Randomized, double-blind study comparing homeopathy (cocculine) to placebo in prevention of nausea/vomiting among patients receivng adjuvant chemotherapy for breast cancer. in: Breast Cancer Res Treat, 2003, 82, Sup 1, 637.)

  • Ez a tanulmány a Cocculine® és a placebo hatásának összehasonlító vizsgálatát ismerteti. A vizsgálatba bevont személyek mellrákos betegek, akiket kemoterápiával kezeltek. A vizsgálat célja a betegeknél a kemoterápiás kezelés hatására fellépő hányinger és hányás tüneteinek csillapítása volt, Cocculine-nal.
  • Szignifikánsan jelentős különbség volt tapasztalható a Cocculine® és a placebo között a hányinger tekintetében az első kemoterápiás ciklus során (87,5 % szemben 61,5 %-kal, p = 0.008).

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!